Solkattens blogg

Wien

11/4/2013

Tre underbara dagar i Wien har jag precis varit med om. Jag njöt av vädret, som bestod av sol och värme de 2 första dagarna. Sista dagen var bra för en dag på Zoo, molnig och sval.

Vi utnyttjade tunnelbanan till det yttersta. Speciellt som vi åkte åt fel håll då och då. Vilket bra system de har. Inga spärrar. Vi stämplade en gång och sedan var det fritt att åka, på t-banan, bussar, spårvagnar och lokaltåg. En kontroll var vi med om.

Vi promenerade shoppinggator upp och ned. Fick lite shoppat men inte alls så mycket som jag tänkt mig.

Jag hade föresatt mig att se/göra Pratern, åka Pariserhjulet, slottet Schönbrunn, Wiens Zoo, Stefansdomen och allt detta gjorde jag/vi. Dessutom skulle vi åka häst och vagn. Vi tog en 40 minuters tur och kunde på ett mysigt sätt se större delen av innerstaden samt en del av den nyare. Finns massor kvar att göra, så det räcker allt till fler resor dit.

Sedan var det ju maten. Wienerschnitsel, "Brot" med klimp, frankfurterkorv, Gulaschsoppa, Sachertårta och apfelstrudel  skulle jag få i mig. Det är klart att detta gick ned. Dessutom åt vi den bästa och mesta frukosten varje dag. Stod oss till middagen.

 

 

 

 

Number of comments: 0

Name: E-mailaddress: Homepage:
Message:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)